Vissza Katolikus hit és dogmatika Előre

 

A katolikus tanítás szentírási alapjai

kinyomtatható, ingyenesen terjeszthető füzet
(word dokumentum)

Letöltés


útmutató a nyomtatáshoz:

1. Ellenőrizd, hogy be van-e állítva a következő:
    Fájl - Oldalbeállítás - Margók - Oldalak - Több oldal: Függőleges hajtás
    Fájl - Oldalbeállítás - Papírméret: A4

2.a. Ha a nyomtatód nem tud automatikusan nyomtatni a papír mindkét oldalára, akkor a következő a teendő:
    Fájl - Nyomtatás... - Itt tegyél egy pipát a Kézi adagolású kétoldalas négyzetbe. (Elsőre lehetőleg csak 1 példányszámban nyomtasd ki.) Majd OK.
    Ekkor megindul a nyomtatás, és fel fog ugrani egy figyelmeztető ablak a következő szöveggel:

"Az első oldalra készült nyomatokat vegye ki a tálcából, és helyezze a lapadagolóba. Ezután a nyomtatás folytatásához kattintson az OK gombra."

    Itt nagyon fontos, hogy NE nyomd meg az OK gombot addig, amíg a nyomtató nem végez az összes lap első oldalával! Várd meg, amíg leáll a nyomtatás.
    Ekkor vedd ki a lapokat, és tedd sorrendbe őket:
        Ha 1 példányban nyomtatod, akkor felül legyen az első oldal (a címoldal: "A katolikus tanítás hitvédelmi..."), és egymás után alatta a soron következő (2.(57.); 4.(55.); 6. (53.) oldal a végéig).
        Ha több példányban nyomtatod, akkor úgy rakd sorba a lapokat, hogy az azonos lapokat tedd egymásra, és így tedd sorba a fenti módon: felül az első lapok, majd alatta sorban a 2. lapok, 4. lapok, stb.
    A sorba tett lapokat tedd vissza a lapadagolóba (ahová az üres papírokat szoktad tenni), irányban ugyanúgy, ahogy kijött a tálcába (általában a kinyomtatott füzet alja lesz jobb oldalon).
    Ha kész, akkor nyomd meg a fenti ablakon ("Az első oldalra készült nyomatokat vegye ki...") az OK gombot. Ekkor folytatódni fog a nyomtatás, és a másik, még üres oldalra is felkerül a szöveg.

2.b. Ha a nyomtatód képes automatikusan a papír mindkét oldalára nyomtatni, akkor állítsd be így, és egyszerűen nyomtasd ki a dokumentumot.

3. Tedd össze a lapokat, hajtsd össze őket középen, és valahogy fűzd össze őket (ez természetesen nem fontos, de így legalább biztos, hogy együttmaradnak a lapok).
    én fűző(gép) kapoccsal oldottam meg. Kézzel átnyomtam a hajtáson. Ez kissé nehéz, mert eléggé vastag a köteg, de azért megoldható (az ujjadra vigyázz!).

4. Használd egészséggel! :-)